Digiwijzer stimuleert mediawijsheid bij leerlingen via TikTok!

tiktok mediawijsheid
@digiwijzer

Speciaal voor MediaMasters! Voor hoeveel merken maken wij hier reclame? Succes iedereen met de vragen!! πŸ‘πŸΌ ##digiwijzer ##mediamasters ##ad

De meeste leerlingen brengen veel van hun tijd door op TikTok. Ze bekijken trends en maken bijvoorbeeld dansjes en delen dit met hun volgers. Waarom is TikTok zo bekend bij jongeren en wat kan je allemaal op die app doen, naast dansjes? Op de app is informatie te vinden over veel onderwerpen, er worden discussies gestart en mensen kunnen elkaar tips geven. Dit maakte TikTok dan ook interessant voor Digiwijzer.

Mediawijsheid op Tiktok

Wij hebben namelijk goed nieuws: Digiwijzer heeft vanaf nu ook een TikTok account! We zijn dus begonnen met het creΓ«ren van leuke content om op deze manier de leerlingen ook in hun vrije tijd te kunnen bereiken. Naast alle leuke dansvideo’s, is het belangrijk dat er ook informatieve content te vinden is op TikTok. Omdat kinderen tegenwoordig hier veel tips en informatie kunnen vinden, hebben wij besloten om Digiwijzer naar TikTok te brengen. Hierdoor worden leerlingen ook in hun vrije tijd nu dus, los van de leerlijn Digitale Geletterdheid, op de hoogte gehouden van mediawijsheid.

Volg jij ons al? Wij maken leren leuker!

We zien je snel op jouw #foryoupage.