onderdeel van de leerlijn

Praktische ICT-

vaardigheden

onderdeel van de leerlijn

Praktische ICT-vaardigheden

Het wordt steeds belangrijker om goed overweg te kunnen met de computergestuurde apparaten en programma’s, daarbij kunnen Praktische ICT-vaardigheden je goed helpen.

Inhoud

ICT staat voor ‘Informatie en Communicatie Technologie’. Technologie die ons de mogelijkheid geeft om te communiceren. Soms merk je deze communicatie niet eens. Zo is er bijvoorbeeld een vorm van communicatie tussen je mobiele telefoon en je router thuis door middel van wifi.

Om een beetje mee te kunnen doen in de huidige wereld, is het van groot belang dat je weet hoe je met die technologieën omgaat. Zo leer je bijvoorbeeld dat ‘software’ en ‘hardware’ hele andere dingen zijn, je leert over de verschillende belangrijke onderdelen als een toetsenbord en een netwerk.

Maar onder Praktische ICT-vaardigheden valt ook het werken met een tekstverwerker, browser of een programma waarmee je mooie presentaties kan maken. En vergis je niet: niet alleen je telefoon of computer heeft met ICT te maken. Ook het stoplicht en de beveiliging van je huis bijvoorbeeld.

Wat leveren de Praktische ICT-vaardigheden lessen op?

Op het moment dat de leerling alle niveaus van Praktische ICT-vaardigheden heeft afgerond, kan de leerling beter met programma’s en de computer zelf overweg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PowerPoint en Word, hierbij maken we gebruik van Word 2019, Office 365 en Google. Daarnaast leren ze ook hoe je een e-mail moet schrijven en hoe een toetsenbord werkt. Ze kunnen het straks allemaal!

Contact opnemen

Uniek bij dit thema

Deel deze informatie