Jonge specialisten die het verschil willen maken in het onderwijs
Een jong team met passie, ervaring en kennis. Al jaren maken wij met onze voorlichting een blijvende impact binnen het onderwijs en creëren we bewustwording onder leerlingen, ouders en docenten. Met Digiwijzer gaat ons team nog een stap verder. Er wordt verwacht dat leerlingen weten hoe ze zich online moeten gedragen, hoe een tekstverwerker werkt en dat ze nepnieuws kunnen herkennen. Waar er een gebrek was aan goede lesstof, zijn wij die uitdaging aangegaan. Wij maken Nederland nu echt digiwijzer!
Kies een thema
Over Roy Vathorst
Vanaf mijn 12e ontstond er een grote passie voor Social Media. Destijds kon ik ruim een miljoen mensen bereiken op Hyves. Ik had pagina’s met veel voorkomende interesses en actuele onderwerpen, waardoor het bereik snel gigantisch werd. Mijn netwerk breidde ik uit op andere Social Media platformen die interessant werden. Zo had ik een pagina op Facebook waarbij ik meer dan 1,5 miljoen Nederlanders in 3 dagen tijd wist te bereiken.
Toen ik 15 jaar was merkte ik steeds vaker dat er een grote Social Media kloof was tussen ouders en kinderen, maar ook tussen docenten en leerlingen. Ik wilde mijn ervaring en kennis gaan delen om deze kloof te dichten, dus ging ik de klassen in en gaf presentaties tijdens ouderavonden op scholen. De vraag hiernaar bleek enorm en mijn presentaties werden erg gewaardeerd.
“We luisterden naar de wensen vanuit het onderwijs”
Veel scholen en instanties waar wij onze voorlichting geven, kwamen naar ons toe met de vraag of we op onze manier en via onze werkwijze een dekkende leerlijn voor Digitale Geletterdheid konden maken. Toen bekend werd dat het verplicht zou gaan worden vanuit de overheid, gingen bij ons alle alarmbellen af. We moeten en kunnen nu het verschil gaan maken. Samen met tientallen scholen, partners, ICT-coördinatoren, ouders en docenten zijn we gaan brainstormen. Het bleek een grote uitdaging te zijn, maar niet onmogelijk.
Ontstaan van een community
Waar het begon met af en toe een voorlichting, worden we inmiddels door veel opdrachtgevers gezien als een serieuze verbinder en ondersteuner in de relatie tussen ouders, leerlingen en school. Vanaf het moment dat we ook aanvragen kregen van overheidsinstanties, zijn we tot een echte gesprekspartner gegroeid voor de overheid en de hele onderwijssector. Van lokale scholen rondom Den Haag en Rotterdam, zijn we inmiddels door heel Nederland te vinden.
Voor ons een reden om meer waarde toe te voegen, dan alleen het geven van voorlichting. Er kon een community ontstaan, een groep van ouders en scholen die samen met elkaar de verbinding met kinderen en leerlingen willen versterken als het gaat om thema’s die problemen met zich meenemen. Zo zijn er ruim 6000 betrokkenen, van zeker 150 scholen, die wij dagelijks op de hoogte houden.