Digitale geletterdheid in combinatie met burgerschap

..omdat burgerschap ook online een essentiële rol speelt 🧑‍🏫
digitale geletterdheid in combinatie met burgerschap
Burgerschap en digitale geletterdheid

..digitale geletterdheid en burgerschap verweven is makkelijker gedaan dan gezegd

Het combineren van digitale geletterdheid en burgerschap is een stuk logischer dan het soms lijkt. De twee gaan regelmatig hand in hand. Verschillende aspecten van acceptabel gedrag, respect en de manier waarop de samenleving functioneert spelen namelijk ook online een belangrijke rol. Twee (digitale) vliegen in één klap zou je bijna kunnen zeggen. Hoe gaan we online met elkaar om? Welk online gedrag accepteren we wel of niet? En welke vaardigheden hebben we nodig om burgerschap online in te zetten? Overal waar mensen elkaar tegenkomen, is het namelijk relevant. Wij helpen om overlap te voorkomen.

Hoe wij digitale geletterdheid en burgerschap combineren

Implementatie digitale geletterdheid met burgerschap

Voor een implementatie digitale geletterdheid doorlopen we altijd een kort maar krachtig traject op de school. Van een nulmeting tot een overzicht maken van wat jullie als school nu al doen met burgerschap of digitale geletterdheid. Alle informatie verzamelen we om zo tot een compleet plan op maat te komen.

Leerlijn op maat

We zien op veel scholen overlap in lessen als het gaat om digitale geletterdheid, burgerschap, mediawijsheid en meer. Samen zorgen we ervoor dat er één leerlijn is voor deze onderwerpen, ongeacht welke leermiddelen hiervoor gebruikt worden. We zorgen voor structuur en duidelijk bij de leerkrachten.

Ondersteuning bij integreren met huidige vakken

Vakken combineren is vaak handig én leuk. En laten we eerlijk zijn, het scheelt nog eens tijd ook. Samen kijken we naar wat er mogelijk is en wat we precies kunnen verweven. We denken in uitdagingen en oplossingen!

Voor alle scholen, binnen elk curriculum en elke doelgroep.

Een combinatie van burgerschap met digitale geletterdheid is voor elke leerling, leerkracht en ouder relevant. Samen bekijken we wat de wensen en behoeften zijn en maken we een plan op maat. Zo helpen we je bijvoorbeeld met een implementatieplan, integratie in bestaande vakken of zetten we een digicoach voor de klas ter inspiratie voor de leerkracht. Snel en gemakkelijk aan de slag is het doel! Fijne burgers grootbrengen begint bij samenwerken.

digitale geletterdheid en burgerschap

Contact over digitale geletterdheid in combinatie met burgerschap

    Teamleden van Digiwijzer. Bovenste rij, van links naar rechts: Peter, Jelle. Onderste rij, van links naar rechts: Charona, Roy, Lars

    Meer informatie?

    Neem gerust contact op.