Leerkrachten met kennis die sterk in hun schoenen staan

Binnen de e-learning komen diverse onderwerpen binnen digitale geletterdheid voorbij. We zoomen het meeste in op mediawijsheid. Tips over toezicht houden, WhatsApp-groepen, pesten, communiceren en grenzen stellen. Daarnaast zijn er lessen over thema’s als sexting, online bedreiging, Omegle en nog veel meer. Antwoorden op alle vragen en de kennis zal flink worden bijgespijkerd. Weerbaarder worden, toegankelijker zijn en voorbereid zijn om met ouders in gesprek te gaan.

E-learning digitale geletterdheid voor docenten

Thema’s binnen onze e-learning

Allemaal toegankelijk via onze digitale leeromgeving.

Digitale Geletterdheid

Social media

Veilig internetten

Data en privacy

Gevolgen en gevaren

Informatievaardigheden

Verslaving

Ouderbetrokkenheid

E-learning digitale geletterdheid voor docenten

Aan de hand van video’s en vragen zullen de docenten bijgeschoold worden over de bovenstaande thema’s. De lessen duren gemiddeld 20 minuten. Wij zijn de afgelopen maanden met tientallen docenten in gesprek gegaan. In de gesprekken gaven zij aan dat het curriculum al overvol zit en dat zij mede daardoor weinig tot geen tijd hebben om zich te verdiepen in mediawijsheid en alles wat daarmee te maken heeft. De e-learning is daarom zo ingericht dat de lessen op ieder gewenst moment gevolgd kunnen worden. Mocht er wat gebeuren in de klas, kan je vervolgens in de e-learning een bijpassende les vanuit Digiwijzer opzoeken, die je kan helpen en adviseren. 

Actualiteit vinden wij erg belangrijk. Daarom wordt er tijdens de lessen veel aandacht besteed aan actuele onderwerpen. De lessen worden elk schooljaar vernieuwd op basis van de ontwikkelingen en wensen vanuit het onderwijs. Ook schrijven wij regelmatig blogs/nieuwsberichten waarin de docenten op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom mediawijsheid en digitale geletterdheid in het algemeen. Deze artikelen zijn terug te vinden in de leeromgeving.