..eindelijk iets wat de leerlingen echt aanspreekt.

Een leerlijn die aansluit bij de visie van alle vlotte onderwijsmensen onder ons. Als een leerling de complete leerlijn van Digiwijzer heeft gevolgd, kan de school een vinkje zetten achter alle kerndoelen die voor Digitale Geletterdheid moeten worden behaald. De lessen zijn kort, krachtig en toegankelijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van leuke video’s, interactieve vragen en gebruiksvriendelijkheid binnen ons systeem staat centraal. De lesstof wordt wekelijks geactualiseerd.

leerlijn digitale geletterdheid

Landelijk erkend

Gestimuleerd door landelijk platform Mediawijzer.net

Digitaal

Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk programma

Maatwerk

Verschillende niveaus om per klas mee te beginnen

Actueel

We monitoren en wijzigen de lesstof dagelijks

Lesduur

Korte lessen en een makkelijk uitvoerbare planning

Flexibel

Alle lessen zijn flexibel en op maat in te delen voor elke docent

Zelfstandig

Leerlingen kunnen de leerlijn online en zelfstandig doorlopen

Inloggen

Eenvoudig (via ELO) inloggen waar en wanneer je maar wilt

Onze digitale leeromgeving

Uitlegvideo’s

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Iedere les bevat een leuke, duidelijke video met een uitleg of gesprek over de inhoud.

Voortgang

Altijd inzichtelijk voor een leerkracht of ICT’er wat de status is per leerling. Bekijk de voortgang per thema en per les in één duidelijk overzicht.

Altijd op de hoogte

Binnen de leeromgeving een nieuwsoverzicht voor alle docenten om zo dagelijks op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de praktijk.

Klassikale opdrachten

Los van alle individuele opdrachten/vragen binnen de leeromgeving, eindigt ook bijna iedere les met een leuke groepsopdracht.

Gebruiksvriendelijk

Vragen in willekeurige volgordes, gelijk feedback per antwoord en het gebruik van visuele elementen. Hier wil je inloggen als leerling!

Invulling van lessen

Het programma is al zo vol. Onze lessen zijn flexibel in te delen en te koppelen aan huidige vakken. Thema’s zijn ook los afneembaar.

Leerlijn digitale geletterdheid voor
basis onderwijs en voortgezet onderwijs

Onze leerlijn is ontwikkeld voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs, tot de brugklas en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Alle lessen zijn nauwkeurig samengesteld zodat het aansluit voor iedere leerling uit verschillende groepen. Voor speciaal onderwijs hebben wij aparte modules ingericht.