Digicoach in de klas
voor lessen digitale geletterdheid

..want samen kijken we naar wat er wél morgen al kan 🤓
Digicoach in de klas geeft digitale geletterdheid lessen
digicoach digitale geletterdheid met werkblad

..”echt super hoe de digicoaches van Digiwijzer er niet alleen zijn voor de leerlingen, maar ook voor onze leerkrachten”

Herman – Directeur Basisschool De Gantel

Het kan zo zijn dat een complete implementatie digitale geletterdheid of methode nog niet mogelijk is op jullie school. Dit omdat bijvoorbeeld de leerkrachten nog niet genoeg kennis hebben bijgespijkerd om hierin les te geven of omdat er simpelweg te weinig tijd is. Hier stappen onze digicoaches naar voren. Onze digicoaches zijn niet alleen getraind om sterke lessen digitale geletterdheid te geven aan leerlingen, maar ook om tegelijkertijd jullie leerkrachten te inspireren in hoe zij deze lessen in het vervolg zelf kunnen geven.

Samen vormen we een lessenreeks
Digitale Geletterdheid om mee te starten

De lessen variëren van uitleg en groepsopdrachten, tot het gebruiken van werkbladen.
Zie hieronder enkele voorbeelden van onderwerpen.

Ouderavond digitale geletterdheid cyberpesten

Cyberpesten

Ongewenst online gedrag herkennen en weet hiermee om te gaan. We gaan het gesprek aan met elkaar en leren meer over belangen.

Seksualiteit icoon aubergine

Sexting

Hoe gaan we om met het versturen en ontvangen van seksueel getinte content. We leren ook de regels die hier voor zijn.

ouderavond digitale geletterdheid social media

Onzekerheid door social media

We delen alleen maar positiviteit online en onszelf bewerken op foto’s lijkt normaal geworden. We leren hoe hiermee om te gaan.

Nepnieuws icoon opgerolde krant met rood kruis

Nepnieuws herkennen

Leerlingen worden zich bewuster van de betrouwbaarheid van een mediaboodschap en leren nepnieuws herkennen.

leerkrachten trainen in digitale geletterdheid

Word & Powerpoint

Praktische lessen waarmee we onszelf digitale basisvaardigheden gaan aanleren en deze ook gelijk gaan toepassen. 

Online vriendschappen icoon

Online vriendschappen

Leren over vriendschappen, nepaccounts en verwachtingen. Leerlingen gaan signalen herkennen van ongewenst gedrag.

💡 Onze digicoaches hebben vorig schooljaar 1136 lessen Digitale Geletterdheid gegeven

Digicoaches en lessen Digitale Geletterdheid op jullie school

De lessen zijn vlot, interactief en het aantal lessen staat niet vast. Dit bepalen we in overleg, op basis van de wensen van de school. Eén keer per maand, één keer per week of meer dan één keer per week, alles is mogelijk. De school kan er ook voor kiezen om een aantal lessen mét en een aantal lessen zonder digicoach te doen. We denken graag in mogelijkheden en kunnen dus snel van start met digitale geletterdheid lessen. Een mooie stap richting het doel om digitale geletterdheid volledig te implementeren.

digicoach inzetten voor lessen digitale geletterdheid
digicoach inzetten voor lessen digitale geletterdheid

Veelgestelde vragen

Het is zeker mogelijk om zelf een lespakket samen te stellen. We gaan graag in gesprek om de wensen van de school te bespreken en maken op basis daarvan een pakket op maat. Er kan gekozen worden uit ruim 100+ lessen.

Naast het primair onderwijs en speciaal onderwijs zijn wij ook dagelijks te vinden op scholen in het voortgezet onderwijs. We geven lessen over onder andere cyberpesten, social media en sexting. We zien elke les Digitale Geletterdheid als maatwerk en passen deze aan op basis van de wensen.

Wij hebben een jong team met specialisten die écht impact willen maken binnen het onderwijs. Onze digicoaches gaan verder dan het delen van kennis en worden ingezet voor leerlingen in de klas, tijdens ouderavonden of bij trainingen aan docenten. Iedere digicoach is opgeleid tot Expert Digitale Geletterdheid en doorloopt een traject voordat ze zelfstandig de klas in mogen.

In veel gevallen kunnen wij op korte termijn al een les verzorgen. We vinden het namelijk belangrijk om snel te handelen als er in de klas situaties voorvallen die om aandacht vragen. Neem gerust contact met ons op, dan pakken we de agenda erbij!

Voor primair onderwijs groepen 1 t/m 8, het voortgezet onderwijs en voor verschillende niveaus in speciaal onderwijs. De lessen zijn opgesplitst in meerdere niveaus en in overleg met de school bepalen we op welk niveau de groepen instappen.

Digicoach of lessen digitale geletterdheid aanvragen

    Teamleden van Digiwijzer. Bovenste rij, van links naar rechts: Peter, Jelle. Onderste rij, van links naar rechts: Charona, Roy, Lars

    Meer informatie?

    Neem gerust contact op.