Leeromgeving & complete
methode digitale geletterdheid

..om de juiste stappen te maken met leerlingen πŸ’»
Methode Digitale Geletterdheid
Methode en leeromgeving Digitale Geletterdheid

..een methode digitale geletterdheid waar de leerkracht ook echt wat mee kan.

Als een leerling de complete methode van Digiwijzer heeft gevolgd, kan de school voor die leerling een vinkje zetten achter alle kerndoelen voor Digitale Geletterdheid. Maar nΓ©t zo belangrijk: we hebben de methode ontwikkeld op een manier waarbij de leerkracht centraal staat. Korte lessen, makkelijk uitvoerbare planning op maat en verschillende handvatten om altijd weer makkelijk aan de slag te gaan. We laten het graag zien tijdens het geven van een demo.

Sliders icoon

Maatwerk

Verschillende niveau’s om per klas op het juiste niveau te beginnen

Puzzle icoon

Los afneembaar

De thema’s kunnen los van elkaar afgenomen en geactiveerd worden

Kalender icoon

Actueel

We monitoren en wijzigen de lesstof van de methode dagelijks

Wegwijzers icoon

PO, SO & VO

Voor alle 3 soorten onderwijs hebben we een methode op maat.

Onze digitale leeromgeving

Methode Digitale Geletterdheid instructievideo's

Uitlegvideo’s

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Iedere les bevat een leuke, duidelijke video met een uitleg of gesprek over de inhoud.

Methode Digitale Geletterdheid voortgang leerkrachten

Voortgang

Altijd inzichtelijk voor een leerkracht of ICT’er wat de status is per leerling. Bekijk de voortgang per thema en per les in één duidelijk overzicht.

Leerkrachten altijd op de hoogte binnen methode Digitale Geletterdheid

Altijd op de hoogte

Binnen de leeromgeving een nieuwsoverzicht voor alle docenten om zo dagelijks op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de praktijk.

Methode Digitale Geletterdheid klassikale opdrachten

Klassikale opdrachten

Los van alle individuele opdrachten/vragen binnen de leeromgeving, eindigt ook bijna iedere les met een leuke groepsopdracht.

Methode Digitale Geletterdheid gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Vragen in willekeurige volgordes, gelijk feedback per antwoord en het gebruik van visuele elementen. Hier wil je inloggen als leerling!

Invulling van lessen binnen Methode Digitale Geletterdheid

Invulling van lessen

Het programma is al zo vol. Onze lessen zijn kort, flexibel in te delen en te koppelen aan huidige vakken.

Methode digitale geletterdheid voor alle soorten onderwijs

We hebben een methode ontwikkeld voor de groepen 1 tot en met 8 van het primair onderwijs. Verder hebben we na een groot onderzoek als eerste in Nederland een complete methode Digitale Geletterdheid voor het speciaal onderwijs. Tot slot hebben we ook een methode gericht op de brugklas en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Alle lessen zijn nauwkeurig samengesteld zodat het aansluit voor iedere leerling. 

Methode Digitale Geletterdheid
Methode digitale geletterdheid

Veelgestelde vragen

Het is mogelijk om een proeflicentie aan te vragen voor de methode. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Je ontvangt van ons de inloggegevens en kunt dan een kijkje nemen in de demo-omgeving van Digiwijzer waarin wij enkele lessen beschikbaar hebben gesteld.

Leerlingen kunnen ten allen tijde zelfstandig aan de slag. Echter, we adviseren uiteraard wel dat er klassikaal altijd een betrokken leerkracht bij aanwezig is.

Voor primair onderwijs groepen 1 t/m 8, het voortgezet onderwijs en voor verschillende niveaus in speciaal onderwijs. De lessen zijn opgesplitst in meerdere niveaus en in overleg met de school bepalen we op welk niveau de groepen instappen.

De lessen kunnen op twee verschillende manieren worden gegeven; door een eigen leerkracht of door een Digicoach Digitale Geletterdheid van Digiwijzer. Wij stimuleren leerkrachten om de lessen zelf te geven (omdat zij hier zelf ook veel van leren), maar we weten ook dat het onderwijsprogramma al goed gevuld is. Daarom denken we graag mee en bieden we de mogelijkheid om vanuit Digiwijzer digicoaches of vakleerkrachten in te zetten.

Zeker! Aan het einde van een les worden de leerlingen getoetst aan de hand van quizvragen. Wanneer minimaal 60% van de vragen juist is beantwoord, wordt de les afgerond. Voor de leerkrachten is dit terug te zien in het voortgangsoverzicht.

Methode digitale geletterdheid demo aanvragen

    Teamleden van Digiwijzer. Bovenste rij, van links naar rechts: Peter, Jelle. Onderste rij, van links naar rechts: Charona, Roy, Lars

    Meer informatie?

    Neem gerust contact op.