Social media protocol voor scholen

..wel zo handig als de regels voor iedereen duidelijk zijn ๐Ÿ“‘
social media protocol voor scholen

..duidelijkheid in regels en verwachtingen voor iedere doelgroep

De invloed van social media blijft groeien, ook binnen het onderwijs. Op dagelijkse basis zijn telefoongebruik, gedrag op social media en privacy het onderwerp van gesprek. Vaak zijn dit lastige onderwerpen en willen meningen hierin ook nog schuiven. Het antwoord op deze onderwerpen is een op maat gemaakt social media protocol voor scholen.

Een social media protocol voor scholen is altijd op maat

Het social media protocol is voor elke school anders, dit begrijpen wij als geen ander. Daarom gaan wij met jou in gesprek om te kijken welke omgangsvormen bij jullie op school belangrijk en bijpassend zijn. Hierbij kijken we zowel naar de overkoepelende regels voor alle betrokkenen maar ook de regels per groep (medewerkers, leerlingen en ouders/verzorgers). In het protocol komen naast de regels ook de daarop volgende sancties te staan. Deze sancties helpen bij het handhaven van de gestelde regels en creรซren duidelijkheid voor de betrokkenen. Een social media protocol is het perfecte handvat voor een gestructureerde online omgang bij jou op school.

social media protocol
team digitale geletterdheid

Veelgestelde vragen

Een social media protocol is een document met daarin richtlijnen, regels en sancties die is opgesteld door een organisatie om het gedrag van medewerkers, leerlingen en ouders/verzorgers op social media te reguleren.

Scholen hebben een social media protocol nodig om studenten te beschermen tegen online pesten en ander ongepast gedrag, om een reputatie van een school te beschermen en ok de communicatie te reguleren door duidelijke verwachtingen en regels te stellen voor medewerkers, leerlingen en ouders/verzorgers.

Het social media protocol bevat regels, verwachtingen en sancties. Welke regels er in het social media protocol komen te staan is geheel afhankelijk van de behoeftes van de school. De inhoud van het social media protocol is afgestemd op online gedrag, telefoongebruik en privacy van leerlingen, medewerkers en ouders/verzorgers.

Het social media protocol wordt geschreven voor leerlingen, medewerkers en ouders/verzorgers. Belangrijk is wel om dit duidelijk te communiceren, zo weten alle betrokkenen wat de verwachtingen zijn en wat de consequenties zijn worden deze niet nageleefd.

Een social media protocol draagt bij aan het creรซren van een veiligere en respectvollere omgeving voor leerlingen en medewerkers op social media. Ook draagt het social media protocol bij aan de privacy beschermt het de reputatie van de school en helpt het ook bij het verbeteren van de online aanwezigheid van de school.

Social media protocol voor scholen aanvragen

    Teamleden van Digiwijzer. Bovenste rij, van links naar rechts: Peter, Jelle. Onderste rij, van links naar rechts: Charona, Roy, Lars

    Meer informatie?

    Neem gerust contact op.