Keurmerk Digitale Geletterdheid

..zodat we elkaar inspireren om het verschil te maken 🥇
Keurmerk Digitale Geletterdheid uitgereikt aan voortgezet onderwijs school
Keurmerk Digitale Geletterdheid uitgereikt aan basisschool

..”ontzettend leuk om op deze manier extra bevestigd te krijgen dat we een inspiratie zijn voor andere scholen”

Pieter – Directeur Basisschool De Zonnebloem

Leerlingen goed voorbereiden op een leven in de digitale samenleving is meer dan belangrijk. Gelukkig zien steeds meer scholen de noodzaak hiervan in. Maar wanneer ben je nou eigenlijk echt goed bezig als school? En wat houdt dat in? Met het keurmerk digitale geletterdheid laat je als school zien dat je het belang van digitale geletterdheid omarmd en uitdraagt. Niet alleen kijken naar de huidige samenleving, maar ook voorbereiden op de digitale wereld van de toekomst. Het keurmerk laat zien dat jouw school het verschil maakt!

Keurmerk Digitale Geletterdheid voorwaarden

Een extra bewijs dat jouw school zich actief inzet voor digitale geletterdheid, niet alleen voor leerlingen, maar ook voor leerkrachten en ouders. Het keurmerk wordt toegekend aan scholen die aantoonbaar uitblinken in hun inzet voor digitale geletterdheid.

Sliders icoon

Aantoonbaar

De school verbetert de digitale geletterdheid aantoonbaar

Puzzle icoon

Duurzaam

De school heeft digitale geletterdheid duurzaam geïmplementeerd

Kalender icoon

Continuïteit

De school besteedt hier gedurende het gehele schooljaar aandacht aan

Wegwijzers icoon

Alle doelgroepen

De school heeft een focus op zowel de leerlingen, leerkrachten als de ouders

💡 De school dient tevens te voldoen aan de kwaliteitskeuring van Digiwijzer Nederland

Voor het keurmerk Digitale Geletterdheid kijk je verder dan alleen de leerling..

Een effectieve aanpak van digitale geletterdheid is meer dan alleen praten over dit onderwerp of af en toe een les hierover geven. Het gaat erom daadwerkelijk het verschil te maken en het niveau in digitale geletterdheid aanzienlijk te verbeteren. Als school zorg je ervoor dat jouw leerlingen, leerkrachten en ouders wegwijs zijn in de digitale samenleving. Dit betekent dat ze de nodige kennis en vaardigheden hebben om digitale kansen te benutten, risico’s te herkennen en actief deel te nemen aan deze moderne samenleving.

digitale geletterdheid keurmerk voor scholen
Keurmerk digitale geletterdheid

Veelgestelde vragen

Aan het bemachtigen van ons keurmerk zit een simpele voorwaarde: glansrijk door onze keuring komen! Zet je als school je samen met ons in voor de verbetering van digitale geletterdheid in Nederland? Voldoe je aan onze Digiwijzer keurmerk eisen? Dan kom je in aanmerking! Meld je aan en dan plannen we een afspraak.

Dat kan hier! Na het aanmelden volgt een keuring van één van onze experts Digitale Geletterdheid. Kom je daar doorheen als school? Dan wordt het keurmerk uitgereikt. Spannend!

Echt het verschil willen maken, is iets om ontzettend trots op te zijn! Met het keurmerk digitale geletterdheid kun je dat duidelijk laten zien, ook aan toekomstige leerlingen, ouders en leerkrachten. Geef leerlingen, leerkrachten en ouders nu al de kennis en vaardigheden mee die nodig zijn in de digitale samenleving. Daarmee ben je echt een voorbeeld voor vele andere scholen.

Naast een fysieke plaquette voor aan de gevel, kan het keurmerk ook digitaal worden getoond. Bijvoorbeeld met een icoon op jullie website. Samen kijken we naar de mogelijkheden om het op jullie website of andere plaatsen online te integreren.

Keurmerk digitale geletterdheid aanvragen

    Meer informatie?

    Neem gerust contact op.

    Roy van Digiwijzer