Vakleerkracht digitale geletterdheid

..van een invaldagje tot een heel schooljaar 👩‍🏫
Vakleerkracht digitale geletterdheid

“Een vakleerkracht digitale geletterdheid zien wij altijd als tijdelijke oplossing. De leerkrachten moeten dit zelf namelijk kunnen en willen, maar tot die tijd is les aan de leerlingen net zo belangrijk.”

Roy Vathorst – Oprichter Digiwijzer Nederland

..bij een lerarentekort of te hoge werkdruk

We weten dat veel scholen te maken hebben met een tekort aan leerkrachten. Toch mag dit volgens ons geen reden zijn om digitale geletterdheid aan de kant te schuiven. We zetten dan een vakleerkracht digitale geletterdheid in om dit schooljaar nog structureel de lessen te verzorgen die nodig zijn voor leerlingen. 

Vakleerkracht digitale geletterdheid voor alle soorten onderwijs
inzet Vakleerkracht digitale geletterdheid

..of wanneer er nog expertise en motivatie mist binnen het team

Veel teams van leerkrachten missen nog de benodigde expertise om zelf lessen digitale geletterdheid te geven. Terwijl we de leerkrachten trainen, kan onze vakleerkracht de leerlingen alvast verder helpen. Tegelijkertijd inspireert ook onze vakleerkracht digitale geletterdheid het team om uiteindelijk zelf de lessen te geven.

Wat je kan verwachten van onze vakleerkracht digitale geletterdheid

Een ervaren leerkracht digitale geletterdheid met een complete methode aan lessen om dagelijks les te kunnen geven. Interactieve lessen die variëren van groepsopdrachten tot het gebruik van werkbladen, opdrachten voor met ouders thuis en meer. Neem gerust even contact op zodat we jullie specifieke wensen samen kunnen doornemen. 

Vakleerkracht digitale geletterdheid van digiwijzer

Veelgestelde vragen

Voor primair onderwijs groepen 1 t/m 8, het voortgezet onderwijs en voor verschillende niveaus in speciaal onderwijs. Voor ieder type onderwijs hebben wij een vakleerkracht digitale geletterdheid beschikbaar met meerdere jaren ervaring. Verder worden onze vakleerkrachten opgeleid, gaan ze door een strenge selectie en zijn ze door andere collega’s uitgebreid begeleid voordat ze zelf mogen lesgeven.

Onze lessen zijn zeer flexibel in te delen en uit te voeren. Dit betekent dat we lessen van 20 minuten tot complete lesuren kunnen verzorgen. In overleg met wat jullie gewend zijn op de school, zullen wij ervoor zorgen dat onze vakleerkracht digitale geletterdheid hier rekening mee houdt. 

Zeker! Wij gebruiken lessen uit onze complete methode digitale geletterdheid of gebruiken extern lesmateriaal indien gewenst. Voordat we van start gaan oriënteren we ook nog even samen of er al (les)materiaal beschikbaar is op jullie school wat eventueel gebruikt kan worden.

Het inzetten van een vakleerkracht bespaart tijd en zorgt voor afwisseling binnen het lesprogramma. Daarnaast nemen we uiteraard veel actuele kennis rondom Digitale Geletterdheid en Burgerschap mee de klas in. Vragen over deze thema’s kunnen dan ook duidelijk worden beantwoord, waardevol voor leerlingen én voor leerkrachten.

Onze vakleerkrachten kunnen worden ingezet voor lessen in Digitale Geletterdheid en Burgerschap. Een combinatie hiervan, Digitaal Burgerschap, behoort ook tot de mogelijkheden. We bepalen graag samen wat er nodig en haalbaar is.

Vakleerkracht digitale geletterdheid aanvragen

    Teamleden van Digiwijzer. Bovenste rij, van links naar rechts: Peter, Jelle. Onderste rij, van links naar rechts: Charona, Roy, Lars

    Meer informatie?

    Neem gerust contact op.