Vanaf het schooljaar 2021-2022 zal Digiwijzer gebruik maken van Entree Federatie. Entree FederatieĀ regeltĀ toegang totĀ alle beschikbareĀ dienstenĀ van verschillende aanbieders van online lesmateriaal. Binnenkort hoort Digiwijzer hier dus ook bij.Ā Met deze koppeling zorgen we ervoor dat leerkrachten, ICT-coƶrdinatoren en de leerlingen maar Ć©Ć©n keer in hoeven te loggen om toegang te krijgen. Zo zorgen we voor tijdsbesparing en ontzorgen we ICT-coƶrdinatoren en leerkrachten met het beheer van inloggegevens.

Gemakkelijk inloggen

Als Digiwijzer staan wij ervoor om het werken met onze leerlijn Digitale Geletterdheid zo gemakkelijk mogelijk te maken. De gratis dienst van Basispoort en Entree Federatie, die inmiddels worden gebruikt door ruim 1,5 miljoen leerlingen, draagt hieraan bij. Het gebruik van onze leerlijn wordt hierdoor direct bij het inloggen al makkelijk gemaakt. Dit zal ook een groot voordeel zijn wanneer de leerlijn thuis wordt gebruikt.

Minimaal beheer

Door het samenwerkingsverband van Stichting Basispoort zijn er inmiddels ongeveer 30 digitale schoolomgevingen gekoppeld aan Basispoort. De digitale lesmaterialen zijn daardoor allemaal direct te vinden in de omgeving van Basispoort of in de externe netwerkomgeving van de school. Er is enkel een gratis licentie van Basispoort nodig om te zorgen voor dit minimale beheer van inloggegevens.

Maakt jullie school nog geen gebruik van Basispoort? Vraag dan hier een gratis account aan.