Digiwijzer lanceert omgeving voor docenten

digiwijzer omgeving voor docenten

Na de pilotfase met de omgeving voor de leerlingen, is nu ook de omgeving voor docenten live gegaan. In de gehele omgeving van Digiwijzer ligt de focus op gebruiksvriendelijkheid. De stijl en lay-out zorgen ervoor dat het toegankelijk is voor elke gebruiker.

Waar in de omgeving van de leerlingen alleen de Digiwijzer lessen te zien zijn, zijn er in de docentenomgeving onderdelen toegevoegd om de docenten te ondersteunen en informeren. Zo vind je bij elke les de kerndoelen, informatie om in de klas te bespreken en opdrachten om leerlingen te laten leren door het toe te passen.

Voortgang

In de docentenomgeving is ten eerste de voortgang van iedere leerling te bekijken. Zo is de algemene voortgang van de leerling over de gehele leerlijn te zien, maar er kan ook per les worden bekeken hoe een leerling heeft gepresteerd. Met deze functie kan worden bekeken welk niveau een leerling heeft, als het gaat om digitale geletterdheid. Verder zullen er nog functies worden toegevoegd om complete rapporten te kunnen uitdraaien.

Laatste nieuws

Er een nieuwspagina in de docentenomgeving toegevoegd. Hier worden geregeld updates geplaatst over Digiwijzer en digitale geletterdheid in het algemeen. Daarnaast worden er berichten geplaatst over actuele situaties die zich voordoen in de maatschappij. Deze berichten kan de docent gebruiken om in gesprek te gaan met de leerlingen of bij het uitbreiden van de Digiwijzer lessen als hier behoefte aan is.

Digiwijzer TV

De laatste toevoeging in de docentenomgeving is Digiwijzer TV. Iedere aflevering kan inhoudelijk gezien worden als een kleine talkshow, waarbij ons team in gesprek gaat over verschillende onderwerpen. Verschillende locaties worden bezocht en veel bekende mensen komen voorbij om het complete afleveringen te laten zijn. Gewoon als extra, wanneer er tijd over is of de interesse er is om een bepaalde aflevering te bekijken.

Benieuwd naar de docentenomgeving? Vraag dan een demo aan via onze website.