Digiwijzer helpt MediaMasters met landelijk spel voor mediawijsheid

mediamasters mediawijsheid digiwijzer

Is jouw klas het meest mediawijs? Strijd tegen tien duizenden klassen tijdens de Week van Mediawijsheid! Speel mee met het spannende spel MediaMasters! Deze game gaat over de negatieve- en de positieve kanten van media. Het spel wordt gespeeld tijdens de Week van Mediawijsheid. Deze week loopt van 5 t/m 12 november en dit jaar is het thema: Samen Sociaal Online. Tijdens de Week van Mediawijsheid staan we samen met de klas stil bij de digitale wereld. Wat zijn de kansen en wat zijn de gevaren van het online leven? Vanaf 5 november zullen tien duizenden klassen tegen elkaar strijden voor de titel โ€˜meest mediawijze klas van Nederlandโ€™.

Mediawijsheid

Mediawijsheid is een van de vier themaโ€™s van de leerlijn Digitale Geletterdheid. Deze leerlijn is tegenwoordig ontzettend belangrijk binnen het onderwijs. De leerlingen moeten zich staande kunnen houden in de digitale wereld, omdat deze samenleving steeds verder ontwikkelt. Daarom stimuleert MediaMasters de kennis over media onder leerlingen. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om mee te werken aan deze toffe game. Digiwijzer heeft een paar vragen ontwikkeld voor het spel MediaMasters. Zoals je weet biedt Digiwijzer onderwijs over digitale geletterdheid, waaronder mediawijsheid. Daarom zijn wij ontzettend blij dat wij een deel mogen uitmaken van MediaMasters!

Samen Sociaal Online

Het thema van dit jaar staat in het teken van online haat, cybercriminaliteit en andere online misleidingen. We zijn allemaal veel online geweest dit jaar en we krijgen steeds meer beschikking over verschillende informatie. Hoe weet je welke bron te vertrouwen is en welke niet? Iedereen moet zich veilig kunnen voelen op verschillende media. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat de online wereld een veilige plek blijft.

Straks zullen heel veel klassen in Nederland tegen elkaar strijden. Wie heeft de meeste vragen goed? En welke klas is het meest mediawijs? De Week van Mediawijsheid van dit jaar gaat het leukste jaar worden. Denk jij onze vragen te kunnen beantwoorden? Schrijf jouw klas dan gratis in en strijd mee! Inschrijven kan via deze link.